Contacteer ons

Bezoek

30/04 – 24/05/2021 – GRATIS TOEGANG en vanaf 8 mei ook zonder reservering.
Wegens succes verlengd tot alvast 30/05/2021!

Expo #1
Guy Baekelmans
Fine art deconfined

vrijdag, zaterdag, zondag – 14u tot 18u of op afspraak via info@brounsauctions.com

De Bonneterie – Erembodegemstraat 33 – 9300 Aalst
Gevestigd in Du Parc nabij Sportcomplex Schotte

De pop-up expo ‘FINE ART DECONFINED’ bevat 84 werken van Guy Baekelmans, waarvan de meeste nooit eerder werden getoond. Ze mogen worden beschouwd als de artistieke en spirituele neerslag van een uitgepuurde denk- en zienswijze. Het eindpunt van een rode draad die zich vele jaren door een intrigerend oeuvre heeft gesponnen.

“Lijnen, vlakken, vormen: ze spreken woordeloos voor zich. Hun zuiverheid overtuigt vaak sterker dan welk verhaal, thema, autobiografisch gegeven ook. Daarom is de vlekkeloze uitvoering van helder, geometrisch constructief werk essentieel. (…) Anderzijds werkt Baekelmans zelden louter constructief. In zijn werken valt zeker een geleidelijke verschuiving waar te nemen van berekening en seriële opbouw naar intuïtie en spel. Zijn werk wordt waarlijk vrij.”

Ingelogde gebruikers kunnen catalogus raadplegen van alle beschikbare kunstwerken

(Frans Boenders, ‘Ketens van Karma, Ont-ketende Kunst’, in ‘Guy Baekelmans, Een spirituele reis’ (monografie, 2013, bij Pandora Publishers)).

Expo #1
over de locatie
De Bonneterie – Erembodegemstraat 33 – 9300 Aalst
gevestigd in Du Parc nabij sportcomplex Schotte

Decennialang was Bonneterie Bosteels – De Smeth een van de belangrijkste werkgevers in de Denderstreek. De productlijn du Parc, een verwijzing naar de ligging van de fabriek, naast het Aalsterse stadspark, was de meest bekende, waardoor de site vandaag nog steeds bekend staat als du Parc. Vanaf de jaren tachtig ging het slechter met de verkoop en in 2001 werd het familiebedrijf failliet verklaard. Jarenlang stonden de fabrieksgebouwen leeg, maar nu worden ze in volle glorie opgewaardeerd. Dit historische gebouw, echt industrieel erfgoed, wordt vandaag teruggegeven aan de bevolking als een ontmoetingsplaats voor recreatie en creatie.