Brouns pop-up art auctions
Brouns Pop-up Art Auctions brengt gerenommeerde kunstenaars die vandaag ondergewaardeerd zijn opnieuw onder de aandacht. Met expo’s op verrassende locaties en online veilingen bieden we liefhebbers en verzamelaars de kans om kunstwerken van waarde te verwerven tegen billijke prijzen.
Expo #1
Guy Baekelmans
fine art de-confined
Drie uitzonderlijke momenten om unieke kunstwerken te verwerven
.1.
HET
SALON
Een selecte groep genodigden maakt als eerste kennis met de kunstwerken, met de mogelijkheid tot aankoop of bod in alle rust. De omkadering van Het Salon is privatief en respecteert de coronaregels. Deelname aan het Salon kan alleen op uitnodiging.
.2.
HET
EXPO
01/05-15/05/2021
Brouns Expo’s worden georganiseerd in steeds verrassende, niet voor de hand liggende locaties en zijn van korte duur. De tentoonstellingen kunnen vrij bezocht worden door iedereen, na reservatie via onze online reservatie-app.
.3.
DE
VEILING
16/05-15/06/2021
Na afloop van Salon en Expo worden de overblijvende kunstwerken gedurende een korte periode online aangeboden. Een minimumprijs wordt ingesteld en het hoogste bod boven dat instelbedrag verwerft het werk op de einddatum van de veiling. Deelnemen kan uitsluitend via registratie in onze veiling-app.
Expo #1
Guy Baekelmans
Fine art deconfined
01/05-15/05/2021
Oude fabrieksgebouwen ‘du parc’
Erembodegemstraat 31/33, 9300 Aalst
De pop-up expo ‘FINE ART DECONFINED’ bevat 84 werken van Guy Baekelmans, waarvan de meeste nooit eerder werden getoond. Ze mogen worden beschouwd als de artistieke en spirituele neerslag van een uitgepuurde denk- en zienswijze. Het eindpunt van een rode draad die zich vele jaren door een intrigerend oeuvre heeft gesponnen.
“Lijnen, vlakken, vormen: ze spreken woordloos voor zich. Hun zuiverheid overtuigt vaak sterker dan welk verhaal, thema, autobiografisch gegeven ook. Daarom is de vlekkeloze uitvoering van helder, geometrisch constructief werk essentieel. (…) Anderzijds werkt Baekelmans zelden louter constructief. In zijn werken valt zeker een geleidelijke verschuiving waar te nemen van berekening en seriële opbouw naar intuïtie en spel. Zijn werk wordt waarlijk vrij.”
(Frans Boenders, ‘Ketens van Karma, Ont-ketende Kunst’, in ‘Guy Baekelmans, Een spirituele reis’ (monografie, 2013, bij Pandora Publishers)).
Expo #1
De kunstenaar
Guy Baekelmans
° 1940, Berchem
Guy Baekelmans was in de jaren 1950 een leerling van Octave Landuyt. In het begin van de jaren 1960 verdiepte hij zich in de fotografie om afstand te kunnen nemen van de invloed van zijn meester. In 1969 keerde hij terug naar de schilderkunst met een reeks werken (Figures and forms) in de stijl van Pop Art en Hard Edge. Tussen 1971 en 1972 evolueerde Baekelmans naar een reeks schilderijen en plexiglas sculpturen (Tensive Spaces). De organische vorm werd samengedrukt en verdween, om plaats te maken voor louter geometrische vormen.
De evolutie naar het constructivisme, waarvan Baekelmans een nationaal en internationaal bekende exponent werd, ging gepaard met een vroege interesse in de Oosterse filosofie. Vanaf de jaren ‘80 neemt het belang van het driedimensionale toe, met autonome en dikwijls monumentale sculpturen.
Guy Baekelmans’ werk was te zien in tientallen solo- en groepstentoonstellingen, in binnen- en buitenland.
O.a.:
Grote Prijs van Europa (Oostende), Jeune Peinture Belge, Paleis voor Schone Kunsten (Brussel), Modern Art Gallery (Brussel), Internationaal Cultureel Centrum, (Antwerpen), Striped House Museum (Tokyo), ARC Yamagiwa (Tokyo), Belgian-Flanders Cultural Centre (Osaka), Centre d’Art Contemporain de Jouy-sur-Eure, Beaumont Fine Art, Berticum, (’s Hertogenbosch), BANK DELEN (Antwerpen), FeliXart Museum, (Drogenbos),
[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Lees meer” collapse_text=”Lees minder” ]
Pierre Bergé & Belgian Gallery (Brussel), 100 anni di Pittura Belga (Ferrara), 2de Triënnale van Brugge (Brugge), Réalités Nouvelles (Parijs), Richard Foncke Gallery (Gent), I.K.I. (Dusseldorf), Rathaus Kreuzberg (Berlijn) Grote Prijs van Europa van de Stad Oostende, Casino Oostende (BE), Galleria di Arti Visive (Parma), Biennale Internationale d’Art (Menton), Galleria d’Arte Contemporanea Sincron (Brescia), Middelheim (Antwerpen), Belgisch Huis (Keulen), Galerij Ado (Bonheiden), Studio d’Arte Il Moro (Firenze), Il Brandale (Savona), Centro del Portello (Genova), Biennale Européenne de Sculpture Contemporaine de Normandie (Jouy-sur-Eure), SCULPT 87/3 (Maubeuge), Celebration of Light, Pyrri Art Centre (Savonlinn), White Art Centre (Sint-Martens-Latem), V° Triennale, Campo, (Antwerpen), 35th International Sculpture Symposium (Krastal), Lille art-fair (Rijsel), Andrés Van Hove Gallery (Antwerpen), Happy Birthday Dear Academie, MAS (Antwerpen), (…)
[/bg_collapse]

Expo #1
over de locatie
Oude fabrieksgebowuen ‘Du Parc’ – Aalst

Decennialang was Bonneterie Bosteels – De Smeth een van de belangrijkste werkgevers in de Denderstreek. De productlijn du Parc, een verwijzing naar de ligging van de fabriek, naast het Aalsterse stadspark, was de meest bekende, waardoor de site vandaag nog steeds bekend staat als du Parc. Vanaf de jaren tachtig ging het slechter met de verkoop en in 2001 werd het familiebedrijf failliet verklaard. Jarenlang stonden de fabrieksgebouwen leeg, maar nu worden ze in volle glorie opgewaardeerd. Dit historische gebouw, echt industrieel erfgoed, wordt vandaag teruggegeven aan de bevolking als een ontmoetingsplaats voor recreatie en creatie.